Tam je moj dom

Ta misel je vodilo na poti, ki sem si jo izbral, verjetno nekoč za neko okroglo mizo, v dogovoru z ostalimi ustvarjalci mojega popotovanja. Ko gledam nazaj  v otroštvo, je bila to kar pravšnja pot, da me je pripeljala do tega trenutka, ko končno na Dolenjskem odpiram svoje srce.

Vsi izzivi, pred katere sem bil postavljen že v otroštvu in nato v dobi odraščanja, so me zelo lepo pripravili na to, da končno spoznam, da je največja moč skrita v srcu. Spoznal sem, da ni bližnjic, ni dvigala, le stopnice in serpentine. Če je pot preveč direktna, sigurno ni prava.

Ker me je težko premakniti, sem si izbral močne učitelje na tej poti. Razmere v primarni družini so me pripravile do tega, da sem sploh pričel brskati po duhovni literaturi, se udeleževati predavanj  in iskati smisel življenja ter se spraševati, zakaj sem tukaj.  Najbolj pa me je premaknil prihod sina. Ta je moj največji učitelj.

Zadnje leto se je pri meni vse odvijalo kot po scenariju Stevena Spielberga, tako da me nič več ne preseneti.  Vem samo to, da naključij ni! Po obdobju intenzivnega dela na sebi, me je potegnilo naprej na spletno stran Šepet Srca. Občutek je bil pravi.

Napišem e-pošto. Ker prvi dan ni odgovora, pošljem še SMS. Nimam več časa čakati. Glede na to, da je duša nesmrtna, še sedaj ne vem, zakaj se mi vedno tako mudi. Dobim odgovor: »Sem v tujini, dobite odgovor.« Medtem ko čakam, prižgem TV. Nisem ga prižgal že leto dni. Razmišljam, kako bo Peter Prevc zmagal. Naj ga vsaj enkrat vidim, če ga že cela Slovenija gleda. Reklame.  V reklami za avtomobil zaslišim: “Aktivirajte srce!” Postane mi vroče in rečem samo “Hvala.” To je to. Sedaj vem.

Popoldne dobim še e-pošto od Melite, da jo naj pokličem in to je zame konec stare in pričetek nove zgodbe. Vem, da bom na tej poti našel svoj dom, po katerem hrepenim že, odkar sem se rodil.

In ko najdem dom, bom naprej drugim priklical sonce na temačen deževen dan.

 

Melita, hvala!

Karl