Zapori, ministrstvo, klic srca

Image module
Image module
Image module
Image module
 • Zapor
  Rojena sem zraven največjega slovenskega zapora. Vedno me je zanimalo, kaj se dogaja za ograjo. Bolj za šalo kot zares sem se prijavila na razpis za delo pedagoginje in … bila izbrana.
 • Sanje
  Nisem bila prepričana, ali naj sprejmem delo ali ne. Odgovor dobim v sanjah. Spomnim se dogodka iz študijskih let, ko sem noč pred najtežjim izpitom sanjala izpitna vprašanja. Prvič se jasno zavem, da me glas v sanjah vodi. Sledim.
 • Pravilnost čutenja
  Globoko v sebi od nekdaj čutim, da so vsi ljudje v svojem jedru dobri. Govorijo mi, da sem naivna. Zapor za najtežja kazniva dejanja je izvrstno okolje, da preverim, ali moja občutenje drži. Zadam si nalogo in služba se osmisli.
 • Ministrstvo
  Po enem letu me povabijo na upravo zaporov, kjer kreiram politiko izobraževanja in prostočasnih dejavnosti zaprtih oseb v Sloveniji. V zapore pripeljemo študijske krožke, vključimo se v mednarodni projekt Pipeline, kjer v evropskem prostoru ustvarjamo možnost dostopa do interneta za zaprte osebe in še veliko drugega, novega.
 • Metode in tehnike
  Spoznavam različne metode in tehnike za delo z ljudmi (psihologija, psihoterapija, socialno delo …). Ne zavedam se še, kakšen je moj pristop. Vem samo, da je drugačen in rodi sadove. Ob odhodu iz zapora sem doživela enega najbolj ganljivih trenutkov v svojem življenju. Zaporniki so me povabili v svoje bivalne prostore in mi poklonili zgoščenko s pesmimi, ki so jo zapekli prav zame. V zahvalo, ker sem jim prinesla sonce v življenje. Ostanem brez besed, globoko ganjena.
 • Center srca
  Leta 2005 grem, v okviru evropskega projekta, službeno v Atene. Imam izjemno jasne sanje, kjer mi glas pove in pokaže, da je moja naloga osnovati center srca. Začutim strast in krila, ki ju daje poslanstvo.
 • Refleksoterapevtka
  Udeležim se tečaja refleksoterapije. Izkusim učinkovitost metode – mama se vrača v naravno stanje zdravja in ravnovesja. Čutim po-klic. Opravim nacionalno poklicno kvalifikacijo in postanem refleksoterapevtka.
 • Dajanje in sprejemanje
  Končam še en petletni partnerski odnos, ki me je naučil, da je življenje ravnovesje med dajanjem in sprejemanjem. Dal mi je ljubezen do gorskega sveta, me predstavil njega miru in tišini. Pa spomnil, da sta kondicija telesa in uma povezana. Prisežem si, da ne bom šla v nov partnerski odnos, dokler ne spremenim zapisa in vzorcev v sebi. Razumem, da brez tega ne morem pritegniti drugačnega partnerskega odnosa. Takšnega, po kakršnem hrepenim.
 • Čistost izvira
  Po šestih letih v zaporniškem sistemu ni v meni sence dvoma – ljudje smo v svoji globini čisti izvir ljubezni. Izkušnje, navadno iz otroštva, pa nas lahko tako zelo ogradijo, da nehamo čutiti sebe, svoj izvir, življenje, povezanost. Zato živimo tako, kot ne bi nikoli, če bi znali raztopiti svoje rane in bolečine.
 • Utrujena
  Spoznam delovanje državnega sistema. Ugotovim, da so spremembe lahkotne, ko okolje dozori zanje. Sicer se boriš z mlini na veter. Utrujena sem. Nočem se več boriti. Nekaj v meni začuti, da je čas za premik. Ponudijo mi napredovanje na položaj direktorice. Hvaležna sem za zaupanje, vendar čutim, da je to samo preizkušnja. Me še premamijo moč, status, finančna varnost, glasovi zunanjega sveta? Moja pot me kliče drugam. Bom slišala?
 • Čas je
  V meni ni dvoma. S vsem svojim bitjem čutim, da je prišel čas. Pripravljena sem, da sledim svojim sanjam. Sedem let je minilo od tedaj, ko mi je glas rekel: »Pojdi v Tibet.«
 • Sledim glasu srca
  Dam odpoved v službi. Zavrnem ponudbo, da me delovno mesto počaka. Čutim, da moram korak narediti cela, brez fige v žepu. Zaprem vrata staremu in odidem naproti neznanemu. Ljudje zmajujejo z glavo, ne razumejo. Tudi jaz ne. Čutim pa v vsaki celici telesa, da je tako prav.
 • Tibet
  18. junij 2007. Grem na pot. Nimam načrta, učim se slediti glasu srca in popolnoma zaupati življenju. Pustim, da me nosi. In se čudim, s kakšno natančnostjo me vodi v kraje, kjer so ostale nedokončane zgodbe, v kraje, kjer se moram spomniti. Srečujem ljudi, ki jih moram srečati. 11 mesecev in 11 dni dviguje življenje kopreno pozabe in me spominja. Tibet, Lhasa, Mt. Kailash, ljudje, ki me prosijo za zdravljenje, Šambala, tečaj refleksoterapije za tibetanske zdravnike, Kambodža, Vietnam, Bangkok, srečanje z jasnovidcem, tečaj tajske masaže in aromaterapije, srečanje z njim, meditacija na Baliju …
 • Knjiga
  Pot me korak za korakom spominja, kako preprosto in čudežno je življenje, ko sledimo glasu srca. Počasi se rojeva knjiga »Pojdi v Tibet! klic srca". Da nas spomni, da ima vsak svoje sanje, zapisane globoko v srcu. In da v nas spi moč, da jih uresničimo. Samo slediti moramo tistemu v sebi, ki ve.